Sign up for g-link newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

31. marts 2010:

Har du noget på hjerte?




- så var det måske en idé at blogge med g-link CMS og gBlog...

 

g-link CMS har fået endnu et modul:  En weblog ved navn »gBlog«...

Udviklingen af gBlog tog afsæt i »Lblog«, der er en stand-alone weblog skrevet i klassisk ASP af Lars Bachmann. Men til forskel fra Lblog, som havde MS Access som den underliggende database, så bygger gBlog på den gratis MySQL database ligesom resten af g-link CMS. Fælles for begge applikationer er dog, at de begge bygger på en database og begge er skrevet i klassisk ASP.

Bortset fra en kraftig skelen til layoutet, så er gBlog helt forskellig fra Lblog. Således er det helt forskellige tabeldefinitioner og filstrukturen er meget fladere og der er meget færre filer i gBlog end i Lblog. Men der er meget mere funktionalitet i gBlog, idet en stor del af koden fra g-link CMS moduler er genbrugt. Det gælder f.eks. login-systemet, muligheden for grafisk valg af farver, fil-uploaderen, WYSIWYG-editoren, etc.
Men det betyder også, at g-link CMS skal være installeret før du kan bruge gBlog - du kan altså ikke nøjes med at installere gBlog - modulet. Men hvis du ikke vil bruge resten af g-link CMS, så kan du jo bare lade være; det koster det samme: Både g-link CMS og gBlog er stadig gratis (til ikke-kommercielt brug).

gBlog sættes op gennem et let forståeligt webinterface, så der skal ikke rettes i nogen filer. Du kan også hente en del af layoutet direkte fra dit g-link CMS, så du ikke behøver at bekymre dig om farvevalg og du kan linke direkte til din g-link CMS kalender gennem gBlog'en.

For at gøre det lettere at følge med på din blog, så kan den besøgende sætte et flueben og herefter modtage en mail, når der er nye indlæg på din gBlog. Og som admin har du mulighed for selv at bede om en mail, når nogen kommenterer dine indlæg.

gBlog er et internt modul, hvilket betyder at opdateringer kan hentes gennem g-link.dk Update Service. Modulet kan hentes som en pakket fil (self-extracting archive) på g-link.dk Download Center fra 28. marts 2010 under navnet 2010-03-28_gBlog.exe

Den pakkede fil indeholder alt hvad du skal bruge:

 Alle ASP-filerne til selve bloggen (både admindel og bruger del),
 Tilhørende Style Sheets (typografiark) ~ *.css - filer
 Opdaterede versioner af alle andre admin-filer, som bliver berørt af bloggen,
 En database-opdatering, som opretter de nødvendige tabeller og mapper,
 Systemgrafik.

Se de tekniske detaljer her...
 

 

Følg med på g-link.dk's gBlog og se, hvor let det er at komme igang med at blogge...

Written by Anders



News ID: 45

Return to News Index...